Vols saber com pots combinar negoci i família?

Quan comencem el nostre propi negoci i, sobretot, si ho hem fet per treballar des de casa, és molt possible que els primers mesos estiguem encantades, però al cap d'un temps apareixen els reptes: quantes hores hi posem de veritat, quant de temps podem dedicar realment a la família, quina productivitat real tenim en fer-ho.

El problema, de vegades, és no tractar la nostra feina com una feina de veritat.

More...

El problema:

  • com que treballes a casa, estàs a disposició de tothom
  • com que treballes a casa, a mig matí fas alguna cosa per la casa
  • com que treballes a casa, et demanen favors

Segur que t'ha passat més d'una vegada: "ja que estàs a casa, aprofita i posa una rentadora", "m'he deixat les ulleres, me les pots apropar a l'oficina, ja que estàs a casa", "nena, ja que estàs a casa, et vinc a veure i et porto uns canelons que he fet per vosaltres", "ja que estàs a casa, no necessites una dona de fer feines, oi?", "estàs per casa,oi? Hem quedat per esmorçar!"

​El problema de treballar des de casa és que poca gent es pren seriosament aquest fet com una feina de veritat, de vegades hi ha la consideració que més que una feina és un "chollo". I aleshores a tu també t'agafa aquesta sensació. Has de mantenir el cap fred per no deixar-te arrosegar.

​I si a més a més hi ha nens o nens petits, encara es pot complicar més la cosa!

Aquí t'explicaré el que jo vaig fer per què tot plegat funcionés​.

La gestió del temps és la clau quan es treballa des de casa.

Click to Tweet

La solució

La solució està en ser moooolt disciplinada. Ja sé que aquesta paraula no sona bé avui en dia. Li pots dir d'una altra manera que soni més modern: gestió del temps, controlar els tempos o com li vulguis dir per què et soni bé i em facis cas! 

Alguns dels trucs són aquests:

  1. Treballa amb un horari normal d'oficina, no totes les hores que puguis. Pots començar quan els nens s'en van cap al cole i acabar a la seva hora de sopar. Fes servir el diumenge per planificar tota la setmana. Així no hi ha sorpreses
  2. Procura no treballar els caps de setmana si no és molt imprescindible. Si no arribes a tot, deixa pels caps de setmana ho més "divertit" com és la gestió de les xarxes socials.  Saps que a la que entres a Facebook, ja no saps quan surts!  Almenys que no sigui en "horari laboral".
  3. Si cal que combinis el teu horari amb les seves extraescolars, afegeix aquest temps a les teves tasques , de manera que puguis tenir "blocs de temps" per poder utilitzar entre mig. No donis aquests blocs de temps entre activitats com a perduts. Si són petits blocs de temps, potser pots deixar la tasca de revisar els correus per aquests moments, o si has de posar posts a Facebook o a Instagram. Aleshores els blocs de temps més llargs els pots utilitzar per tasques més llargues​.
  4. Sigues flexible i no t'angoixis pel fet d'haver de ser flexible! Si un nen es posa malalt, o hi ha un imprevist no passa res. Per això mateix has decidit treballar des de casa. Senzillament posposa a un altre bloc de temps el que hagis deixat de fer, però fes-ho. Si ha de ser més tard al vespre, doncs serà al vespre. Però intenta que no et quedin per fer tasques que has previst per aquell dia, sinó s'acumularan. O aixeca't més d'hora l'endemà.
  5. Avisa a tota la família i amics que vas de debó.  Res de portar canelons a mig matí, o sortir a esmorçar, etc,etc. Oi que no ho farien si estiguéssis treballant a un despatx o a una botiga? Doncs ells i tu heu de tenir el mateix respecte a la teva nova feina. Planeja tot el teu oci com a qualsevol altra feina. I anar al supermercat, idem de idem. A no ser que el possis com un bloc de feina i siguis conscient que estàs agafant el temps que hauràs d'omplir en un altre moment.

CONCLUSIÓ:  treballar des de casa pot ser una solució per combinar feina i família, però cal prendre's aquesta nova aventura seriosament i amb respecte, com qualsevol altre feina. Només així serà un èxit.

Si vols rebre informació cada mes, apunta't a la meva newsletter i rebràs la nova Guia Gratuita:

"5 Passos per Reinventar-te de Forma Definitiva i Viure la Vida que Somies"

Neus Roqué

Sóc Emprenedora, Life Coach, Osteòpata i mare de 4 fills. La meva missió és ajudar a altres dones a fer el pas cap a l'empreneduria de manera que aconsegueixin viure una vida que les motivi, que sigui emocionant i a la vegada inspiri a altres dones a seguir els mateixos pasos,