8 Passos Per Arribar a Ser Una (Mare) Emprenedora amb Èxit

Ok, ets una dona que ja has decidit treballar des de casa per conciliar vida laboral i família. Els primers dies, la sensació de papallones a la panxa pel fet de començar una nova vida ha sigut genial, però a mesura que passen els dies no saps per on començar.

Si et trobes en aquesta situació, aquí tens uns quants trucs que et poden ajudar a superar aquesta primera fase desconcertant del fet de treballar des de casa. 

More...

1. Decideix dedicar-te al que realment t'agrada.

Començar un negoci pot arribar a ser molt dur si vols compatibilitzar-lo amb la vida familiar ja que et trobes sola en aquesta aventura. La millor manera de superar un possible bloqueig és que et dediquis a alguna cosa que realment t'agradi i que et sentis còmode. Això et donarà l'energia per començar tot allò que vulguis.

2. Compromet-te

Fes-te el compromís ferm de seguir amb el guió que t'has marcat i dona't marge per caure, aixecar-te i seguir endevant. Fes el compromís de continuar avançant cada dia, encara que sigui una mica cada vegada.

3. Busca recolzament.

Sense un equip o algú que et recolzi serà més difícil que ho aconsegueixis. Així que necessitaràs algú en qui confiar, ja sigui la teva parella, un familiar, una amiga o una coach. Això és indispensable. Sí o sí.

4. Disciplina.

Ja sé que la parauleta no agrada massa i que no està molt de moda, però si intentes encaixar en uns mínims hàbits de temps, d'activitat i d'objectius, la vida es descomplica com per art de màgia. Potser et podrà servir el curs de Gestió del Temps que hi ha penjat a l'Acadèmia.

"Amb disciplina, la vida es descomplica com per art de màgia"- Neus Roqué

Click to Tweet
5. Actitud.

Una vegada ja saps el que vols, la teva actitud és que ho vas a fer sigui el que sigui, amb positivitat. Necessites una actitud de "a por ello".

6. Organitza't.

Intenta organitzar-te totes les vegades que puguis. Quan t'organitzes les coses flueixen amb més facilitat, sobretot si et marques uns objectius clars i realitzables.

7. Marca les teves línies.

Has de marcar línies per tu, pels teus amics i per la família, i fer-los conscients de que hi són: "sí, ara estic treballant a casa, i no, no puc distreure'm ara", Posa el cartell "No Molestar" si cal, decididament. Això no vol dir que no puguis ser realista o flexible quan sigui necessari.

8. Paciència.

Hauràs de tenir paciència amb tu i amb els altres, especialment amb el teu entorn familiar fins que es vagin habituant a la nova situació i al nou estil de vida. No deixis que això trenqui les teves relacions personals. Enrecorda't de la flexibilitat, pensa també en la flexibilitat mental. També enrecorda't del compromís: hauràs de tenir paciència per arribar als teus objectius.

Neus Roqué

Sóc Emprenedora, Life Coach, Osteòpata i mare de 4 fills. La meva missió és ajudar a altres dones a fer el pas cap a l'empreneduria de manera que aconsegueixin viure una vida que les motivi, que sigui emocionant i a la vegada inspiri a altres dones a seguir els mateixos pasos,